fisksoppa!
Jag lagade denna grymt goda och lätta fisksoppan idag..
Ingredienser
4 port

400 g fiskfilé, t ex sej eller lax1 stor purjolök, ca 150 g
1 gul lök
smör
1 krm svartpeppar
2 burkar passerade tomater, á 400 g
1 dl vatten
2 ½ dl Matlagningsgrädde 15%
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm strösocker
½ tsk salt
1 dl hackad dill
Gör så här
Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken. Skala och hacka löken. Fräs purjolök och lök i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka några minuter. Lägg i fisken och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Smaksätt med socker och salt. Strö dillen över.Källa: http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14500
Kommentarer
Trackback